SAJTÓKÖZLEMÉNY – BEFEJEZŐDÖTT A MALOM UTCAI BERUHÁZÁS

Kalocsa Város Önkormányzata

Sajtóközlemény

BEFEJEZŐDÖTT a malom utcai beruházás

2020. március 31.

A TOP-4.2.1-16-BK1-2017-00004 az. sz., „Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Kalocsán” c. Európai Uniós pályázat megvalósítási időszaka a műszaki átadás-átvételi eljárás 2020. február 25-i sikeres zárását követően 2020. március 31. napjával hivatalosan is véget ért.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 202 millió Ft európai uniós támogatással, a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Operatív Program (TOP) részeként a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. közreműködésével.

A projekt célja Kalocsa Város Önkormányzata Szociális Központja részére új telephely létrehozása a Malom utca 3. szám alatt, egy jelenleg üres, kihasználatlan épület infrastrukturális felújításával. A fejlesztés zárását követően az épületben kerül elhelyezésre a házi segítségnyújtás, a szociális étkeztetés, a nappali ellátás (idősek klubja) és a család és gyermekjóléti szolgáltatás, melyek jelenleg az intézmény székhelyén, Kalocsa, Bem apó utca 19. szám alatt találhatóak, illetve a Család és Gyermekjóléti Központ, mely jelenleg a Kalocsa, Szent István király út 35. szám alatt, a Városháza épületében található.

A fejlesztésnek köszönhetően a közeljövőben már  a megújult épületben fogadhatja ügyfeleit a Szociális Központ a szociális alapszolgáltatás keretében.