Kalocsa.hu weboldalának akadálymentesített változata

Kalocsa.hu akadálymentesített változat

Nagyon köszönöm a bizalmukat és a támogatásukat. Köszönöm, hogy az Önök jóvoltából Kalocsa város polgármestere lehetek. Hiszek a munkában, a szakmaiságban és a tisztességben. Hiszem, hogy becsülettel és a felelős döntések meghozatalával jobb, élhetőbb várost teremtünk.

A következő 5 évben olyan Kalocsát szeretnék, ahol a tudás, a rátermettség számít. A szakmai teljesítmény lesz az értékmérő. Számomra ez a legfontosabb. Az elmúlt évtizedek megtanították velem, hogy nem hamis tervek és grandiózus elképzelések mentén kell szolgálni a várost, hanem a hétköznapok gondjainak megoldásában kell keresni a boldogulást.

Számomra a város szolgálata, a lakossági igények teljesítése az elsődleges. Az Önök érdekeit kívánom képviselni. Hiszek abban, hogy egy város önkormányzatának elsősorban szolgálnia kell. A várost és az itt élőket. Szervezni a közösségek életét, lehetőséget biztosítani az ifjúságnak, óvni a nyugdíjasokat, visszaállítani Kalocsa iskolavárosi szerepét, segíteni a családokat és a bajban lévőket.

Városunk működtetésére a legkisebb ráfordítással, a leghatékonyabb módon törekszem. A vállalkozások támogatásával, a befektetők felkutatásával és a pénzügyi források megszerzésével a munkahelyteremtés feltételeit kívánom segíteni. A beruházások, a fejlesztések jelentő részét EU-s támogatásból, illetve magántőkéből tervezem megvalósítani.

Nagyobb hangsúlyt szeretnék fektetni városunk hírnevének növelésére. A kalocsai írás, hímzés és pingálás világhírű. Vissza kell adni népművészetünknek azt a megbecsülést, amit megérdemel. Hagyományaink ápolása és továbbörökítése mindannyiunk szívügye.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

Dr. Bálint József
polgármester