10 ÉV UTÁN ÚJRA “MÚZEUMI KUTATÁSOK BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN” KONFERENCIA A VISKI KÁROLY MÚZEUMBAN

2017. november 13-14-én a Viski Károly Múzeum látta vendégül a megye muzeális intézményeinek munkatársait – a minden évben megrendezésre kerülő – Múzeumi kutatások Bács-Kiskun megyében című tudományos konferencia keretében. A rendezvényen köszöntőt mondott Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester, Romsics Imre múzeumigazgató és Dr. Rosta Szabolcs múzeumigazgató.

Ez idáig Kalocsán 1998-ban, 2007-ben és idén, 2017-ben gyűlhettek össze a megye muzeológusai, hogy megoszthassák egymással épp most folyó kutatásaik legújabb eredményeit vagy éppen az ezek kapcsán felmerülő problémákat. A kalocsai alkalmak mindig fontos mérföldkőnek számítottak a konferencia történetében. Nem történt ez másként ebben az évben sem, amikor a Viski Károly Múzeum kezdeményezésére – a megyei rendszer szétesését követően – hosszú idő után újra találkozhattak egymással a megyei kollégák.

A konferencia két napján régészek, történészek, néprajzkutatók, múzeumpedagógusok színvonalas előadások keretében mutatták be kutatásaik legújabb eredményeit. Mindkét nap alkalmat adott arra, hogy az előadásokat követően a kollégák jobban megismerhessék egymást, és hogy megosszák az elhangzott előadásokkal kapcsolatos gondolataikat.

További képekért kattintson IDE!