“2015 perc Sport” Megnyitó

Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester asszony “2015 perc Sport” rendezvénysorozatának megnyitó beszéde.

2015perc-sport

“Sok szeretettel köszöntök mindenkit!

Nagy öröm számomra, hogy egy újabb sportrendezvény megnyitására engem kértek fel, hisz a sport az életem része és próbálom az emberek felé továbbítani, hogy mennyire fontos az, hogy már egészen kicsi kortól rendszeresen sportoljunk. Mindegy, hogy milyen sportág az, amelyet választunk, vagy választanak nektek a szüleitek a lényeg a rendszeresség. Fontos, hogy már egész kicsi korban megszerettessük a gyerekekkel a mozgást, mert akkor felnőtt korukra már természetessé válik és szinte már hiányzik, ha a zsúfolt életünk miatt esetleg nem jutunk el edzeni. Természetesen nem lehet mindenkiből élsportoló, és nem is ez a lényeg. Vannak akik rendszeresen kerékpároznak, sétálnak, futnak, hobbi szinten mozognak, és az egészség megőrzésére ez is éppen elegendő.

Különböző felmérések igazolják, hogy azok a gyermekek illetve felnőttek, akik rendszeresen sportolnak, mozognak, sokkal kevesebbszer betegednek meg. Nagyon sok betegségnek lelki okai vannak, a stresszes életmód, az esetleges kudarcok iskolában, vagy munkahelyen, viszont aki a nap végén el tud menni edzeni, futni, kerékpározni és megmozgatja a testét, akkor a mozgás a szervezetünkben sajátos élettani változásokat okoz, ami által sokkal jobb kedvünk lesz, oldódik a feszültség is.

Idén 2015 perc áll rendelkezésünkre, hogy kipróbáljunk minél többféle mozgásformát. Lesz itt játék az ovisoknak, gyerekfoci, úszás, jiu jitsu, kerékpár, görkorcsolya, ping-pong és még sok sok sportág és mozgásforma amit bárki kipróbálhat. Bízom benne, hogy a két nap folyamán lesznek olyanok akik kedvet kapnak arra, hogy ezentúl rendszeresen sportoljanak.

Kívánok mindenkinek kicsiknek és nagyoknak erre a két napra jó sportolást!”