28. Kalocsa Kupa

A kalocsai úszósport legnagyobb hazai versenyét, a Kalocsa Kupát 28. alkalommal rendezte meg a Kalocsai Úszó és Vízilabda Egyesület. A rendezvényt Szigeti Attila, a Kiskunsági Víziközmű Szolgáltató Kft. műszaki igazgatója nyitotta meg, majd Schmidt Rajmund, Kalocsa Önkormányzata Gyermek, Ifjúsági és Sport Bizottságának elnöke köszöntötte a résztvevőket, szülőket, érdeklődőket.

Mint eddig minden alkalommal, a legkisebbek, akik most tanultak meg úszni, is megmutatták tudásukat egy bemutatóúszás keretében, majd 12 egyesület közel 170 versenyzője állt a rajtkőre.

A pontversenyt Baja nyerte, Kalocsa a 4. lett. Versenyzőink remekül helyt álltak, egyéni csúcsok is születtek, dicséri mindez az edzők, Busa Attila, Petróczki Dániel, Tompai Gábor munkáját.

A verseny kiemelkedő mozzanata, hogy megrendezik a kalocsai úszósport emblematikus alakjai emlékére a Sztankovics István (Tutyu) és a Dr. Filvig Géza emlékfutamot, ahol edzők, volt sportolók csobbannak a medencébe, hogy egy 25 méteres úszással is emlékezzenek rájuk.