36 MILLIÓ FORINT JETA TÁMOGATÁST NYERT KALOCSA

Kalocsa Város Önkormányzata ez év január végéig 3 pályázatot nyújtott be a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz. A támogatási igények feldolgozását és elbírálását követően értesültünk arról, hogy a város által benyújtott igények mindegyikét pozitívan bírálták el, így a megjelölt célok megvalósítására összesen 36 millió forint támogatásban részesül önkormányzatunk.

„A térség-, infrastruktúra fejlesztés és az életminőség javítás” tárgyban 30 millió forintot nyert Kalocsa a Bem Apó Utcai Tagóvoda energetikai felújításának és korszerűsítésének megvalósítására, így az óvoda szigetelése, nyílászáróinak cseréje, teljes fűtési rendszerének korszerűsítése, kazáncseréje, lapostetős részének hő- és vízszigetelése, a magastetős épületrészek padlásfödémének hőszigetelése valamint a homlokzati- és építési munkák nyomán szükségessé váló teljes festése is megoldottá vált. A Bem Apó Utcai Tagóvoda korszerűsítésére irányuló beruházás önkormányzatunk 10 millió forintos önerejével együtt összesen 40 millió forintból valósulhat meg városunkban.

„Közösségi települési programok támogatása (falunapok. fesztivál, stb.)” kategóriájában 1 millió forintot kapunk a XXVIII. Kalocsai Paprikafesztivál komplett rendezvénytechnikáját biztosító projektelemek finanszírozására. A vissza nem térítendő támogatás jelentős hozzájárulás a 28. alkalommal megrendezésre kerülő Kalocsai Paprikafesztivál színvonalas lebonyolításához.

A „Kalocsai Gyógyfürdő és uszoda fejlesztési projektötlet részletes terveinek elkészítése” című pályázatunkat is elfogadta az Alapítvány. Mivel Kalocsa projektötletet nyújtott be a Paksi Társadalmi Tanács Koordinációs Munkacsoportjához, el kell készíteni az uszoda felújításával kapcsolatos részletes tervezetet is. Ha a Paks II. fejlesztéshez kapcsolódóan támogatásban részesülne városunk, akkor lehetőség nyílna akár kültéri medencék kialakítására és a fürdő szolgáltatásainak jövőbeni bővítésére is. A projektötlet alapjául szolgáló tanulmányterv és megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséhez 5 millió forint támogatást kapunk a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványtól.

Kalocsa Város Önkormányzata tehát összesen 36 millió forint hozzájárulással valósíthatja meg a pályázataiban megjelölt céljait, így hamarosan megkezdődhet a Bem Apó Utcai Tagóvoda felújítása,  a XXVIII. Kalocsai Paprikafesztivál komplett rendezvénytechnikáját biztosító projektelemek beszerzése és a Kalocsai Gyógyfürdő és Uszoda fejlesztési projektötletéhez szükséges előtanulmányok elkészítése is.