A hajléktalanok nappali ellátására szerződés a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülettel

Az önkormányzati kötelező feladatellátás körébe tartozó hajléktalanok nappali ellátásának feladatainak elvégzésére feladat ellátási szerződést kötött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülettel.

A Szeretetszolgálat ezt a tevékenységet a tulajdonában álló Kalocsa, Nefelejcs u. 9 szám alatti ingatlanon kívánja ellátni, ahol ezzel kapcsolatos fejlesztéseket és a jogszabályoknak megfelelő átalakítási munkákat is elvégzik, valamint hosszabb távon további, a hajléktalanokat érintő szolgáltatások ellátására is lehetőséget látnak.

Az új feladatellátás miatti átalakítás miatt az itt végzett szervező, raktározási és adományosztási feladatokat át kell szervezni, és ehhez az egyesületnek egy másik ingatlan használatára is szüksége lenne. A többszöri egyeztetés alapján a volt könyvtárépületének földszinti részén lehetne kialakítani az ehhez szükséges helyiségeket. (Az épület emeleti részét az Ifjúsági ház felújítása miatt a Liszt Ferenc AMI is használná.)

A testület legutóbbi ülésén hozzájárult ahhoz, hogy az épület ezen részét az egyesület havi 30 ezer forintért kibérelje és karitatív tevékenységéhez használja.