A Rendőrség sajtótájékoztatója az Ökopontban

Mayer József rendőrkapitány a Rendőrség december 1-i sajtótájékoztatóján nyitotta meg „Házhoz Megyünk Információs Pontját” a Kossuth Lajos 50. szám alatti Ökopont épületben. A prevenciós program fél éven át várja érdeklődőit minden hónap első hetében 15-17 óráig.

rend1

„Tisztelt Hölgyeim és Uraim, tisztelt megjelentek. Nagy tisztelettel köszöntöm Önöket itt Kalocsán a Pataji út és Kossuth utca sarkán található Kalocsa Város Önkormányzata kezelésében lévő új Ökopont épületében. Magam és a Kalocsai Rendőrkapitányság nevében nagy tisztelettel köszöntöm, első körben Dr. Angeli Gabriellát Kalocsa Város Önkormányzat képviseletében, aki egyben otthont ad ennek a kezdeményezésnek. Dr. Argalás Csilla rendőralezredes asszonyt a Bács- Kiskun Megyei Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetőjét. Madari Róbert rendőr alezredes urat a Bács- Kiskun Megyei Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának főelőadóját. Zsáki Viktor urat az Aegon Bizosító Zrt. munkatársát, Nagy Zsolt urat a Személyi és Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara területi képviselőjét, Meggyes János urat a Kalocsai Polgárőr Egyesület elnökét, valamint a sajtó és a média tisztelt jelenlévő képviselőit.

Összejövetelünk célja az Országos Rendőrkapitányság által meghirdetett, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács közreműködésében Kalocsán megvalósuló „Házhoz Megyünk Prevenciós Program” megnyitása. A program célja hazánk, ezen belül Kalocsa város és térsége vagyonbiztonságának növelése érdekében egy tájékoztató kampány indítása, mely hiteles forrásból, szakértőktől származó információ közreadásával segíti a lakosságot a veszélyhelyzetek elkerülésében, valamint a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések meghozatalában, továbbá növelni hivatott az állampolgárok önvédelmi képességét.

A Bács- Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság az aktuális bűnügyi helyzet alapján Kecskemét és Kalocsa településeknek adott lehetőséget, ahol indokoltnak látszik a vagyonvédelmi szakemberek frontális prezentív megjelenése a lakosság által gyakran látogatott helyeken, zárt térben. Ez az információs pont Kalocsán, itt az Ökopontban, minden hónap első hetében hétfőtől péntekig, délután három és öt óra között napi két óra időtartamban várja az érdeklődőket.

Az információs pont szolgáltatásairól: Generális vagyonvédelmi prevenciós tanácsadás, illetve speciális vagyonvédelmi prevenciós tanácsadás lakossági igény alapján, amelyhez a Személyi Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara területi szerve biztosít vagyonvédelmi szakembert. Ajánlom a lakosság figyelmébe ezt az ingyenes bűnmegelőzési szolgáltatást, amivel reményeink szerint segíteni tudunk ingatlanjaik, lakásaik, benne lévő értékeik fokozott védelmében.

Köszönöm, hogy meghallgattak, a „Házhoz Megyünk Információs Pontot” itt Kalocsán ezennel megnyitom.”

Meyer József, rendőrfőnök

rend3

rend4