Bábverseny a Városi Színházban

November 6-án délelőtt a Városi Színházban tartottak Bábversenyt óvodásoknak és általános iskolásoknak a Kalocsai Rendőrkapitányság szervezésében. A gyerekek második alkalommal mutathatták meg a zsűrinek, hogy milyen sokat tudnak a közlekedés szabályairól, és hogy milyen ügyesen báboznak.

A versenyen öttagú zsűri értékelt. Mayer József rendőrezredes és Dr. Leiné Dr. Schőn Melinda a Kalocsai Járásbíróság kijelölt bírósági titkára a közlekedési szabályok ismeretének szempontjából figyelte a produkciókat. Csonka Zsuzsanna, a Magyar Operaház művésze színházművészeti szemmel értékelt. Dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár igazgatója és Répási Tamásné rendőr őrnagy, a Kalocsai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója pedig pedagógiai szempontok figyelembevételével pontozta az előadásokat.

bábverseny1

A résztvevőket Mayer József köszöntötte, aki beszédében kérte a gyerekeket, ne hagyják abba a közlekedési szabályok tanulását, mert ha nagyobbak lesznek, és gyalogosan, kerékpárral vagy autóval közlekednek majd, fontos lesz, hogy mindig tudják, mikor hogyan kell viselkedni a közlekedés szabályainak megfelelően.

bábverseny4

Az óvodás kategóriájában első helyezett lett Szakmár Község Óvodájának Micimackó bábcsoportja, az általános iskolások korcsoportjának legjobbja pedig a Kalocsai Eperföldi Általános Iskola Eprecskék bábcsoportja lett.