Bátyai úti fahíd felújítása

A Bátyai úti fahíd a 90-es évek végén készült el. Azóta tulajdonképpen kisebb javítások, felületkezelések történtek, de a híd faszerkezete oly mértékben károsodott az elmúlt évtizedekben, hogy az már nem javítható. A gombásodás és a faanyag-károsodás miatt teljes hídszerkezetet át kell építenünk. Maga a híd acél főtartókon nyugszik, amely acél főtartók igazából teljesen megfelelőek, adott felületkezelésre azonban szükség van. Ezt követően a teljes faszerkezet újjáépítésre kerül, értelemszerűen a mostani kornak megfelelő felületkezeléssel, anyagkezeléssel, gombásodás elleni kezeléssel.

vajashid-2

A hídszerkezet nem teszi lehetővé, hogy a hidat részlegesen vagy félpályásan zárjuk le. A teljes átkelést meg kell szüntetni a kivitelezés ideje alatt. Erre az időszakra a közlekedési hatóságon jóváhagyott forgalmi elterelési tervet készítettünk, amely nem rég készült el. Ennek megfelelően mind a gyalogos, mind a kerékpáros forgalomnak, ún. „gyalogos módon” át kell menni az 51-es út túlsó oldalára, azon keresztül lehet átközlekedni a Vajas felett, majd vissza kell térni ugyanerre az oldalra. Ezen a szakaszon a kerékpárt nem lehet használni, tehát tolni kell.

vajashid-1

A kivitelezés időszakára sajnos ezt a kényelmetlenséget tűrnünk kell. De megnyugtató dolog, hogy a kivitelező ezt a munkát 60 napos határidővel vállalta, és a 2 hónapos korlátozást követően mindenki sok évig élvezheti a kerékpáros hídnak a minőségét, és közlekedést.

vajashid-3