Befejeződött a Miskei út-Róna utca közvilágításának kiépítése

Még 2016-ban elkészült egy hálózatfejlesztési tervdokumentáció a Miskei út Emika utáni szakasza és a Róna utca közvilágításának kiépítésére. Megfelelő forrás hiányában azonban akkor nem kezdődhettek meg a tényleges munkák. Tavaly sikerrel pályázott az önkormányzat, és a 80 százalékos támogatási intenzitású pályázat önerejét is sikerült más forrásból megszerezni, október 1-jén átadták a munkaterületet a munkálatokat végző cégnek, október 26-án, a határidő előtt másfél héttel pedig a műszaki átadás-átvétel megtörtént.

 

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány pályázati rendszerében 2017-ben sikerült közvilágítás-hálózat bővítési-fejlesztési támogatást nyerni. A támogatási szerződés során elkészültek a kiviteli tervdokumentációk, majd a beszerzési eljárás végén a Perfect-Phone Kft.-vel aláírta a város a kiviteli vállalkozási szerződést.

A Miskei útnak a Liget utca és a Róna utca közötti, közvilágítási hálózattal ki nem épített szakaszán, illetve a Róna utcának a Miskei úttól az Anda Present bejáratáig kiépült a közvilágítási hálózata, kandeláberekkel, földkábeles elektromos energia ellátással az utca egyik oldalán. A szakaszon huszonhét kandeláber, Emika által gyártott Emimoon típusú ledes lámpatesttel került kiépítésre. A pályázat 80 százalékos intenzitású, a teljes bekerülési költség 24.904.852 Ft, ebből közel 20 milliót a JETA, a többit pedig az önerőre az RHK Kft. biztosította. Október 1-jén vette át a munkaterületet a kivitelező.

A műszaki átadás-átvétel határideje november 7. volt, azonban olyan jó ütemben haladtak a munkák, hogy a tervezett határidő előtt mindegy másfél héttel, október 26-án, pénteken reggel megtörtént az átadás a külső műszaki ellenőr, a műszaki osztály vezetője, a kivitelező, a Szekszárdi székhelyű Perfect-Phone Kft. képviselőinek jelenlétében, valamint az átadáson ott voltak még az NKM Zrt., a Kiskunsági Víziközmű Kft., valamint az EMIKA Zrt. munkatársai.

A próbaüzem során ellenőrizték az érintésvédelmet és fényerősségmérést is végeztek, az átvevők szerint minden érték a szabvány szerinti. 36 hónap teljes körű garancia vonatkozik a teljes hálózati szakaszra.

Üzemeltetésük, mint a város többi fényforrásáé az NKM Zrt. által történik.