Családi nap a Paksi közi lakótelepen

Koncertek, vetélkedők és egyéb gyermekprogramok, ugrálóvár és ingyenes vacsora volt a Paksi közi lakótelep családi napjának kínálatában, melyet május 10-én tartottak.

Az eseményt megelőzően a lakótelepen lakók, valamint a körzet képviselője, Lakatos Melinda kezdeményezésére mozgalmat hirdettek, hogy rendbe tegyék a parkot és a játszótér eszközeit. A Kalocsai Kézilabda Klub is csatlakozott a kezdeményezéshez, így támogató cégek és a kézisek összefogásából felfrissülhetett a homokozó és megújulhattak a játékok is.

Május 10-én aztán szép napsütés, tiszta park, sátrak és fedett színpad várta a családokat. A családi napot szervező Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár vezetője, dr. Magóné Tóth Gyöngyi elmondta, hogy ez a nap az első állomása annak a programsorozatnak, melyet intézményük Kalocsa Város Önkormányzatával és a Viski Károly Múzeummal konzorciumban nyert meg. A program időtartama 46 hónap, elsődleges célja Kalocsa városban a közösségi identitás és kohézió erősítése közösségi akciókkal, a lakosság bevonásával.

Első helyszínül azért választották a Paksi közi lakótelepet, mert ez Kalocsa legfiatalabb városrésze és a legvegyesebb a lakók összetétele, így itt nagy szükség van arra, hogy jobban megismerjék egymást az ittlakók, közösségé alakuljanak. Azt mondják, erre a közös munka és az együtt eltöltött szabadidő a legalkalmasabb. A közös munka megvolt előző héten, ezen a hétvégén következett a szórakozás, kikapcsolódás tartalmas programokkal.

A felállított sátrakban különböző technikájú kézműves foglalkozásokkal várták a gyerekeket, sportversenyeken mérhették össze alkalmi gyermekcsapatok gyorsaságukat, ügyességüket, melyek végén értékes ajándékokat osztottak ki közöttük. A Máltai Szeretetszolgálat kalocsai csoportja légvárat hozott a legkisebbeknek, valamint arcfestést és csillámtetoválást készítettek a gyerekeknek.

Délután négytől a Country Road együttes zenélt a színpadon, a száz főre főzött, ingyenes paprikás krumpli vacsora elfogyasztása után pedig az Easter zenekar utcabállá alakult koncertje szórakoztatta a résztvevőket.