Családi nap a Bem Apó Utcai Tagóvodában

Családi napot tartott a Bem Apó Utcai Óvoda múlthét pénteken, a Föld napján, mely esemény egy hosszabb időszak lezárása volt az óvoda életében.

Az intézmény fő profilja egyfajta játékos mozgásfejlesztés, mely az óvodában szervezett programok alapjaként is szolgál. A 2015/2016. nevelési év „Sportolj velünk!” sorozata a gyermekkori mozgás fontosságának és lehetőségeinek hangsúlyozására született meg a szervezők elképzelése alapján. A programsorozat által havonta más és más sportág képviselőivel találkozhattak szülők és gyerekek annak érdekében, hogy megtudhassák, milyen sportolási lehetőségek várják a kicsiket Kalocsán.

DSC_0740

A programsorozat végéhez közeledve az elmúlt két hét az egészség jegyében telt a Bem Apó Utcai Óvodában. A gyerekek a mozgás fontosságán túl megismerkedhettek a betegség és az egészség fogalmával is. Volt véradás az épületben, a hetedszer megszervezett egészséghét április 22-i zárónapján pedig a Kalocsai Egészségfejlesztési Iroda ingyenes szűrővizsgálatain vehettek részt a Családi napra érkezők.

DSC_0771+

A pénteki napot szülő és gyermek tehát együtt tölthette az oviban. Mozgásos vetélkedőn versenyezhettek közösen, gyümölcssalátát készíthettek, és Molnár Zsuzsanna védőnő segítségével tanulhattak arról is, mennyire fontos a naponta kétszeri alapos fogmosás. Minden családtag belépője ez évben is virágpalánta, cserepes virág vagy bármiféle cserje volt, melyet később az ovi udvarán ültetnek majd el, így tanítva környezettudatosságra a kicsiket a Föld napján.