CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETŐ HÁLÓZAT FEJLESZTÉSÉRE PÁLYÁZHAT KALOCSA

A „Kalocsa Város csapadékvíz-elvezető hálózatának fejlesztése” című pályázat benyújtása mellett döntött képviselő-testületünk július 5-i ülésén.

2014-2015-ben Önkormányzatunk a Dél-alföldi Operatív Program támogatásával csapadékvíz-elvezető rendszert épített ki és újított fel az előző pályázati ciklus során a rokkanttelepi és szőlőkközi városrészekben. A sikeres beruházás folytatásaként a már régóta tervezett kertvárosi területen is lehetőség nyílt a TOP-2.1.3-16 kódszámú Európai Uniós pályázati kiírás megjelenésével vízelvezető rendszer fejlesztésére az új pályázati ciklusnak köszönhetően.

A pályázat célja a vizek helyben tartása, lehetőség szerint csapadékvíz tározók kialakításával, illetve olyan rendszerek kiépítése, melyek hatékonyan tudnak funkcionálni a jövőben, védve a belterületeket az esetlegesen fellépő vízkároktól. A támogatással elsősorban nyílt felszínű csatornák építése lehetséges, indokolt esetben azonban zárt csatornarendszerek kiépítése is megvalósítható.

A 100%-os támogatási intenzitású pályázat benyújtási határideje 2017. július 31.

Képviselő-testületünk a fejlesztés megvalósítása érdekében támogatta a pályázat benyújtását, így pozitív elbírálás esetén a Foktői út, a Móra Ferenc utca, a Liszt Ferenc utca, a Németh László utca, a Vörösmarty utca, a Menyhárt László utca, a Katona István utca és a Veres Péter utca érintett részein javulhat a csapadékvíz elvezetés, valamint a Foktői úton, önkormányzati tulajdonú ingatlanon épülhet új záportározó.