Csíplek Kalocsa! Paprika Piknik 2021. 09. 10.-2021. 09. 12.

A Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. figyelembe véve Kalocsa város sokéves tradícióit, illetve a világban évről évre megjelenő kulturális elvárásokat, megálmodta a Csíplek Kalocsa Paprika- és Gasztrofesztivál koncepcióját. A KIK célja, hogy olyan márkát építsen, amely az ország öt legnagyobb gasztrofesztiválja közé emeli a méltán híres Paprika Fesztivált.

A Paprika Fesztivál a jövőben, a pandémiás szigorításokat követő időszakban sokkal grandiózusabb és a város több kiemelt pontján egyszerre zajló kulturális esemény lenne, ahol országos pénzdíjas főzőverseny, mesterszakácsok, gasztro-különlegességek és a hazai zenei élet meghatározó előadói is szerepelnének.

A világban végbemenő folyamatos COVID19 pandémiás helyzet azonban jelentősen átírta a 2021 évben megvalósítható koncepciót.

A jelenleg hatályos jogszabályok, valamint a jelenleg érvényben lévő zenés- és táncos rendezvényekre vonatkozó szigorú, a védettségi igazolványokra vonatkozó kötelező szabályozás arra késztettek minket, hogy a biztonsági szempontokat figyelembe véve felülvizsgáljuk a 2021-ben tervezett grandiózus nagyrendezvény reális és szabályszerű megvalósíthatóságát.

A városvezetés ezért úgy döntött, hogy a Paprika Fesztivál helyett idén egy kisebb, de tartalmában minőségi programsorozatot hív életre. Megálmodtunk erre az évre egy kisebb, mégis sokszínűséget tükröző gasztro-kulturális eseményt; a CSÍPLEK KALOCSA – PAPRIKA PIKNIK rendezvényt.

„Ahogyan egy jó ételt fűszereznek, beletettünk mindenből egy csipetnyi minőséget!”

Paprika Piknik, mindenből egy csipet minőség…

A CSÍPLEK KALOCSA PAPRIKA PIKNIK 2021. szeptember 10-12. között kerül megrendezésre az Érsekkertben, kiegészítve egy nagyszabású Halott Pénz koncerttel a Reptér helyszínén.

Az Érsekkert Szabadtéri Színpadán a Nemzeti Táncszínház által szervezett nívós előadások kerülnek bemutatásra olyan társulatok által, mint a Fitos Dezső Társulat, a Duna Művészegyüttes, a Viharsarok Táncszínház vagy a Magyar Nemzeti Táncegyüttes.

A kertszínpadon a kulturális sokszínűség jegyében találkozhatunk a Kalocsai Bokréta néptáncegyüttessel, a Szalonna és Bandája zenekarral, a Gypo Circus, a jazz and Tool illetve a No Limit formációkkal, valamint a Crazy Little Queen Tribute és a No Limit együttes is szórakoztatja majd a hétvége folyamán Érsekkertbe kilátogató közönséget.

Ilyen még nem volt Kalocsán! Halott Pénz nagykoncert

Ahogyan Kalocsa városvezetése megígérte, a városba hozza a hazai zenei élet egyik kiemelkedő zenekarát, a Halott Pénzt. Egy különleges helyszínen, a Kalocsai Reptéren épül fel azt a színpad, amely többezer ember szórakoztatását tudja biztonságosan, nyugodt körülmények között biztosítani. A szervezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a várhatóan ideérkező 5 ezer ember számára minőségi és emlékezetes szórakoztatást nyújtson.

Gasztro különlegességek

Felvonulnak új, eddig nem kóstolt FoodTruck gasztro-különlegességek, illetve helyt kapnak hagyományőrző programok és kézműves vásár is, míg a családok számára gyermekelőadások illetve kitelepített vidámpark segíti a felhőtlen szórakozást.

Örömfőzés Civil szervezetekkel és baráti társaságokkal

A civil szervezetek és a baráti társaságok számára paprikás ételek örömfőzése lesz az Érsekkert sétányán. A vendégek támogató jegy vásárlásával vásárolhatnak kóstoló adagokat. A befogadható várható csapatlétszám maximum kb. 50 csapat, amelyek érkezési sorrendben kerülnek regisztrációra.

Pályázati források felhasználása

A Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. jelenleg a program megvalósításához szükséges teljes finanszírozási hátterét pályázati forrásokból, illetve saját önerőből biztosítja.

A nettó 30 millió forintos rendezvény többek között a Nemzeti Művelődési Intézettől elnyert 20 millió forintos támogatásból, valamint további 8 millió forintos pályázati forrásból, illetve 5 millió forintos szponzori hozzájárulásból valósul meg.

Védettségi igazolvány

Magyar Közlöny 264/2021. (V. 21.) Korm. rendelete szabályozza a zenés táncos rendezvények megtartásának feltételeit, miszerint 500 főt vagy 5.000 négyzetméter alapterületet meghaladó rendezvény kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható. Ennek betartatása nem opció vagy felülírható döntés, a rendezvény másképpen nem volt engedélyeztethető!

FONTOS, KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

  • A rendezvényről a legfrissebb közérdekű információkat a kalocsa.hu weboldalon és a KIK facebook oldalán találják!
  • A rendezvény háromnapos ideje alatt az Érsekkertbe a törvényi szabályozás alapján kizárólag védettségi kártyával és személyi igazolvány felmutatásával lehet belépni, amelyet az Érsekkert utcai bejáratnál lévő beengedő ponton ellenőriznek majd.
  • A Halott Pénz koncertre szintén védettségi kártya felmutatásával lehet belépni.
  • Autóval történő behajtáskor a vendégek a parkolóba érkeznek, majd a nézőtérre vezető ellenőrző pontokon keresztül tudják bemutatni érvényes védettségi igazolványukat!
  • A koncert helyszínén étel-ital vendéglátás biztosított, a rendezvény területére szeszesitalt vagy üveget behozni szigorúan tilos!
  • A Kalocsai repülőtérre ingyenes buszjáratokat biztosítunk, melynek indulásáról és pontos megállójáról hamarosan részletes tájékoztatást nyújtunk a KIK facebook oldalán és az önkormányzat hivatalos weboldalán.