Döntött a testület, megkezdődött a végelszámolás a Parkgondozó Kft.-nél

A legutóbbi, május 16-i képviselő-testületi ülésen elfogadták a két, százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaság zárszámadását. A polgármester elismerően nyilatkozott az anyagról, amelyet a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. vezetője tett le az asztalra, mondván, szépen gazdálkodtak és jó mutatókkal zárhattak évet.

Döntött a testület a Parkgondozó Kft. végelszámolásának megindításáról, melynek a tanulságait levonva fogják meghozni a következő lépést, hogy maradjon önálló a cég, vagy megvalósuljon a fúzió a Kalocsai Vagyonhasznosító és Könyvvezető Kft.-vel. A polgármester a felmerülő kérdések kapcsán megerősítette, a cég ha át is alakul, semmiképpen nem szűnik meg, és főleg nem jogutód nélkül.

Loibl László ügyvezetőt június 1-jei hatállyal felmentette a testület, a végelszámolás lefolytatásával Pécsi Tibornét, a Kalocsai Vagyonhasznosító és Könyvvezető Kft. ügyvezetőjét bízták meg. A Parkgondozó Kft. a végelszámolási folyamat alatt változatlanul működik, ellátja feladatát.

Határozott arról is ezen az ülésen a képviselő-testület, hogy a sokéves hagyományt követve ebben az esztendőben is támogatni fogja a város a Kék Madár Alapítványt. Bár a fellépők köztudottan honoráriumukról lemondva jönnek és vállalják a szereplést a beteg gyermekekért, egy ilyen grandiózus eseménynek jócskán vannak más jellegű kiadásai – lesz tehát helye a testület által jóváhagyott egymillió forintnak. A szavazás előtt Bolvári Ferdinánd arra kérte képviselő-társait, hogy ne csak pénzzel, hanem személyes részvétellel is támogassák a fesztivált.

A polgármesteri tájékoztató kevésbé örömteli hírt is tartogatott: az Öveges-program kapcsán folyó eljárásban nem Kalocsa javára döntöttek. A még nem jogerős ítélet szerint Kalocsának 49 milliót kellene visszafizetni a feltárt hiányosságok miatt, azonban 300 ezer forintért meg lehet fellebbezni a döntést. A képviselők egyetértettek abban, hogy ezt meg kell lépni, annál is inkább, mert a Kúria előtt má

r van egy hasonló ügy, melyben döntés júniusban várható.