Dunafutás 2023 – Molnár Péter hosszútávfutó kalocsai állomása

Hercegszántótól Rajkáig tervezi az idei útvonalat Molnár Péter hosszútávfutó parasportoló. Tegnap este Kalocsa-Meszes is szerepelt a programjában.

Dunafutás SPLIT 2023 elnevezésű egyéni futás során Molnár Péter hosszútávfutó parasportoló a Duna magyarországi szakaszát futja végig Hercegszántótól Rajkáig a 10 éves, 2680 kilométeres Európai Kékszalag Futás emlékére. Idén a folyó magyarországi, 425-450 kilométeres szakaszát vette célba június 06-09. között. A futást június 6-án, kedden 10 órakor kezdte a hercegszántói határátkelőnél. Három nap alatt 461 km-t teljesít majd rövid pihenők beiktatásával. A pontos útvonalat és a haladási sebességet a sportoló honlapján követhetik nyomon az érdeklődők.

Június 6-án a koraesti órákban érkezett Kalocsa-Meszes kikötőhöz, ahol Kákonyi István önkormányzati képviselő, Mezey Gabriella, az önkormányzat ifjúsági és sportreferense és a Kalocsai Földönfutók Sportegyesület tagjai fogadták Kalocsa Város Önkormányzatának üdülőjében. Frissítőponttal és zuhanyzási lehetőséggel várták a zord időjárás ellenére, majd egy rövid pihenő után folytatta útját Foktő irányába. Két kalocsai futó és a kerékpáros segítsége kísérte tovább a parasportolót.