Ebösszeírás határideje meghosszabbítva!

Az ebtartóknak csak egy része élt a lehetőséggel, hogy önbevallással kitöltse az adatlapot a háztartásában tartott kutyájáról. A december 15-i határidőig csak 1496 ebtartó töltötte ki az adatlapot. A becslés szerint ennél jóval többen tartanak kutyát a városban.

Amennyiben az ebösszeírásra és adatközlésre vonatkozó kötelezettségének az ebtartó nem tesz eleget, akkor 30.000 Ft-ig terjedő bírsággal sújtható.

Dr. Kiss Csaba, Kalocsa város jegyzője elmondta, azért, hogy tudják még pótolni a bejelentést, a határidőt január 31-ig meghosszabbították.

Az adatlap letölthető a kalocsa.hu honlapról (letölthető itt), vagy a Lakossági ügyfélszolgálaton is kérhető.

Az adatlapot postai úton a Kalocsai Polgármesteri Hivatal , 6300 Kalocsa, Szent István király út 35. címre lehet elküldeni, vagy bedobható a Hivatal bejáratánál elhelyezett gyűjtőládába, és emailben is szkennelve beküldhető az ebosszeiras@kalocsa.hu címre.

A határidő lejárta után szúrópróba szerű ellenőrzésre lehet számítani, és bírság kiszabására, ezért kérjük a lakosokat, aki még nem tette, töltse le vagy kérjen személyesen adatlapot, és azt január 31-ig küldje be.