Egészségnap a Roma Önkormányzatnál

007Július 22-én a Kalocsai Roma Önkormányzat Hősök útján álló közösségi házában egészségnapot szervezett a kisebbségi önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kalocsai Csoportja. A programban felvilágosító előadások – szájápolás, gyógynövények – és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai által végzett szűrővizsgálatok szerepeltek.

Miklós Györgyné, a szeretetszolgálat kalocsai csoportjának vezetője elmondta: nagy öröm számukra, hogy bekapcsolódhattak ebbe a megyei szintű programba, és elégedett volt az érdeklődéssel is. A kánikulai napon több mint negyvenen jelentek meg, akik a szűrővizsgálatok mellett tanácsot is kaptak, hová fordulhatnak, ha a leletek alapján valamilyen egészségügyi problémát tártak fel a helyszínen.

A helyszínen megjelent az MMSZ Egyesület (Kecskemét) is, akik az „Egészséges Bács-Kiskunért” című, komplex emberi erőforrás fejlesztési program keretében társultak a kalocsaiakkal, bemutatva egyben a „Homoki Varázskert” szociális szövetkezet termékeit is. A szövetkezet hajléktalan embereknek nyújtott OKJ képzést, akik jelenleg gyógynövénytermesztéssel és feldolgozással foglalkoznak. Szárított fűszernövényeket, ízlésesen csomagolt teákat, fűszerolajokat, gyógynövényes szappanokat hoztak Kalocsára.

(Gábor Erika)

009