Egy éves a Kortárs Művészeti Klub

Kiss István még a 2014. decemberi közmeghallgatáson kérte a városvezetéstől, hogy az akkor még csak gondolatban megfogalmazott Művészeti Klub számára biztosítsanak helyiséget a városban. A meghallgatás után Kalocsa városa a klub számára használatra bocsátotta a Városháza Tomori utcai szárnyának alagsorában lévő helyiségét, így 2015. március 5-én reggel 9-kor megnyithatta kapuit a Kalocsai Kortárs Művészeti Klub.

 

A klub az együttgondolkodás helyszíne lett, ahol művészek és művészetpártolók találkozhatnak, beszélgethetnek egymással. A helyi művészeti közélet ismert szereplőiként Haskóné Apagyi Judit, Németh Sándor, Péjó Zoltán, Kovács László, Kiss István és Látó Endre a különféle művészeti ágak képviselőiként egy igazi összművészeti fórumot hoztak étre a klub helységében, mely otthont ad a környékbeli művészek alkotásaiból rendezett állandó kiállításnak is. Ezzel a kiállítással több, mint száz mű vált megtekinthetővé az érdeklődők számára. A kiállítás bár állandó, még is megújul időről időre, hiszen az alkotók bármikor lecserélhetik éppen bemutatott műveiket, így érdemes időnként újra betérni a Kortárs Művészeti Klubba, mert a látogató mindig valami újat, különlegeset találhat odalent.

A klubban rendezett változatos programok, előadások pedig színesebbé varázsolják Kalocsa kulturális életét, helyszínt teremtve ezzel a művészetek iránt érdeklődőknek.