Elkezdődött a természettudományos laboratóriumi oktatás a Szent István Gimnáziumban

A Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréből – az Európai Szociális Alap támogatásával – 316.611.014 Ft összegű, 100%-os támogatási intenzitású támogatásban részesített, TÁMOP-3.1.3-11/2-2012-004 az. sz., „Kísérletekkel könnyebb!” c. projekt újabb lépcsőjéhez érkezett.

A Kalocsa Város Önkormányzata és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által konzorciumi formában megnyert pályázat keretében eddig megépült az egyszerre 40 diákot befogadni képes természettudományos laboratórium a szükséges kiszolgáló helyiségekkel. Ezt követően megérkeztek az oktatást segítő informatikai eszközök, illetve folyamatosan érkeznek a laborfelszerelések is. A szaktanárok, és laboránsok képzése megtörtént, foglalkoztatásuk megkezdődött. Az oktatás megkönnyítése, sokszínűsítése és érdekesebbé tétele érdekében munkafüzetek, tanulói, oktatói segédanyagok készítése és tananyagfejlesztés is részét képezi a nagyívű beruházásnak.

A gimnázium laborja a projekt 2014. novemberi zárását követő években is várja 11 térségi oktatási intézmény diákjait, akik a komplex fejlesztésnek köszönhetően szerteágazó természet-tudományos oktatásban részesülhetnek.

(2014.02.03.)