Érsekkerti húsvét

A Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár húsvét vasárnapra délután 3-tól programot szervezett az Érsekkertbe, melyen a szép időnek és a színes programoknak köszönhetően rengetegen vettek részt.

A szervezők minden korosztályra gondoltak, volt gyerekkoncert a Bogár Muzsika jóvoltából, kihirdették a húsvéti gyermekrajz pályázat helyezettjeit is: 4-5 éves korosztályban: 1. Kurcz Lotti, 2. Csipes Dorka, 3. Berger Andor (mindhárman Csokonai ovisok), 6 éves korosztályban: 1. Rab Ramóna (Bem apó utcai ovi), 2. Szalontai Zselyke (Csokonai utcai ovi), 3. Kollányi Zoé (Viola utcai ovi).  Iskolás korcsoportban: 1. Rácz Fanni, 2. Greksa Adél, 3. Szlavonics Roxána (mindhárman a Fényi Gyula Ált. Isk. tanulói). Különdíjasok: Ferencz Dominik (Csokonai utcai ovi) és Varga Kinga (Bem apó utcai ovi).

A pályázatra 32 db gyermekrajz érkezett összesen, melyekből a Platán rendezvényközpont külső üvegfelületén rögtönzött kiállítást is rendeztek, a helyezettek könyvet kaptak, azonban a többiek sem mentek el üres kézzel, minden nevező apró ajándékot kapott.

Még a rendezvény előtt a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár versenyt hirdetett az összes óvodának, hogy készítsenek húsvéti tojásokat és azokat április 17-én, szerdán hozzák el az Érsekkertbe. Öt óvoda jóvoltából mintegy ezer húsvéti tojás került fel a Platán rendezvényközpont melletti kis fára a verseny eredményeként. Énekeltek, körbetáncolták a fát a díszítés közben. A verseny eredménye szintén a húsvétvasárnapi rendezvényen derült ki: az első díjat 384 db hímes tojással a katolikus iskola nyerte, vele a 30 ezer forint értékű  utalványt. (A második helyezett, az Zöldfa utcai óvoda legókészletet, a harmadik, a Csokonai utcai óvoda társasjátékot nyert.)

Aki pedig még ezen a délutánon hozott tojást a tojásfára, az tombolát kapott, közöttük tíz ajándéktárgyat sorsoltak ki.

Volt még egy bábelőadás a Magyar Pünkösdi Egyház kalocsai gyülekezete előadásában, kézműves foglalkozás, csillámtetoválás, házisütemény-verseny, vidámpark, este pedig a Veracruz együttes muzsikájával locsolóbállal zárták az érsekkerti húsvétot.