Értékőrzők Bács-Kiskunban II. – ifjúsági vetélkedő általános és középiskolásoknak

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat versenyt hirdet a megye felső tagozatos és középiskolás csapatai számára „Értékőrzők Bács-Kiskunban II.” címmel.

A Földművelésügyi Minisztérium által meghirdetett „A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatása” című, HUNG-2018 kódjelű felhívásra benyújtott nyertes pályázat alapján a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat versenyt szervez. A vetélkedő célja a nemzeti értékek és hungarikumok minél szélesebb körű megismertetése, a települési és megyei értéktárba nyilvántartásba vett értékek körének bővítése, Bács-Kiskun megye ifjú értékőreinek felkutatása, valamint azoknak a csapatoknak a kiválasztása, amelyek térségünket képviselik az országos döntőben.

A versenyre Bács-Kiskun megye valamennyi iskolája csapatokat állíthat két kategóriában:

  • kategória: általános iskola felső tagozat (5-8. osztály)
  • kategória: középiskola (9-12. osztály).

A verseny két fordulóból áll, melyre 4-8 fős csapatokkal lehet nevezni. A vetélkedő első írásos fordulóját követően a tovább jutók személyesen mérik össze tudásukat, kreativitásukat és csapatjátékukat.

A versenyre nevezni 2018. november 6. napjáig lehet a www.bacskiskun.hu oldalon található jelentkezési lap, mayer.andrea@bacskiskun.hu e-mail címre történő beküldésével. A versenyen való részvétel díjmentes.

Részletes versenyfelhívás ITT: Versenyfelhívás