„Értékőrzők Bács-Kiskunban” – VERSENYFELHÍVÁS

VERSENYFELHÍVÁS

„Értékőrzők Bács-Kiskunban”

Bács-Kiskun megye nemzeti értékei ifjúsági vetélkedő

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat versenyt hirdet a megye felső tagozatos és középiskolás csapatai számára „Értékőrzők Bács-Kiskunban” címmel.

A Földművelésügyi Minisztérium által meghirdetett „A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatása” című, HUNG-2016 kódjelű felhívásra benyújtott nyertes pályázat alapján a BácsKiskun Megyei Önkormányzat versenyt szervez. A vetélkedő célja a nemzeti értékek és hungarikumok minél szélesebb körű megismertetése, a települési és megyei értéktárba nyilvántartásba vett értékek körének bővítése, Bács-Kiskun megye ifjú értékőreinek felkutatása, valamint azoknak a csapatoknak a kiválasztása, amelyek térségünket képviselik az országos döntőben.

A versenyre Bács-Kiskun megye valamennyi iskolája csapatokat állíthat két kategóriában:

1. kategória: általános iskola felső tagozat (5-8. osztály)

     2. kategória: középiskola (9-12. osztály).

A verseny három fordulóból áll, melyre 4-8 fős csapatokkal lehet nevezni. A vetélkedő első két online fordulóját követően a tovább jutók személyesen mérik össze tudásukat, kreativitásukat és csapatjátékukat.

A versenyre nevezni a www.ertekorzokbacskiskunban.hu oldalon történő regisztrálással lehet 2016. november 2. és november 14. között.A versenyen való részvétel díjmentes.

Az 1. fordulóban a megyei nemzeti értékekhez kapcsolódó kvízkérdésekre kell válaszolni a versenyzőknek, illetve a honlapon fellelhető minta űrlap kitöltésével egy olyan, Bács-Kiskun megyében található, vagy megyei kötődésű értékre kell javaslatot tenni, amelynek helye lenne egy adott település értéktárában.

A 2. fordulóba továbbjutott 16-16 csapatnak egy kreatív feladatot kell megoldania az 1. fordulóban benyújtott javaslatban szereplő települési érték mentén.

A 3. fordulóra, a megyei döntőre személyesen várjuk a csapatokat és a felkészítő tanáraikat. A versenyen a csapat 4 tagja versenyez, a többi csapattag a helyszínen szurkolóként vehet részt.

A versenyzőknek érdemes mozgósítani az ismerősöket, osztálytársakat és rokonokat is, mert az ő közreműködésükkel a versenyfordulók között plusz pontok szerezhetők.

A döntőbe jutó csapatok értékes díjakban részesülnek, illetve a kategória győztesek képviselhetik Bács-Kiskun megyét az országos döntőben.

A versennyel kapcsolatban további információ a www.ertekorzokbacskiskunban.hu oldalon, vagy Mayer Andreánál a mandrea@bacskiskun.hu e-mail címen és a 30/953-6208-as telefonszámon kérhető.