Felújításra kerül az Ifjúsági Ház színpada

Az Ifjúsági Házban a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola táncos gyerekei próbálnak a hét minden napján. 225 gyerek táncpróbáiról van szó és a színpad már nem felel meg az általában elvárható minőségű funkcionalitásnak.

A deszkázat nagymértékben megkopott a többéves használat során. A felületen 1-1.5 cm nagyságú egyenetlenségek keletkeztek, melynek oka, hogy a deszkákban levő kemény csomók kevésbé koptak minta felület többi része. Másik nagy problémát az okozza, hogy tánc közben túlságosan nagy a deszkák közötti porképződés.

szinpad-felujitás

A szóban forgó felújítási munkát az Önkormányzat saját nevében végezteti el. A Parkgondozó Kft asztalos műhelye 630 ezer forint értékű ajánlatot adott, mely elfogadható önkormányzatunknak, így a felújítási munkálatok elkezdődhetnek.

A színpad felújítása során a mostani felületre egy összefüggő 3 mm vastag polifoam réteg kerül. Ez biztosítja a porzárást. 40 cm osztással párnafákat szerelnek fel, a párnafák alá pedig 5 mm vastag polifoam csíkok kerülnek. Ezáltal biztosított a hullámosság kiegyenlítése, ill. a párnafák a felület rezgés csillapítására is alkalmasak. Végül 2cm vastagságú hajópadló borítás kerül a színpadra, ez adja a tényleges felületet.

A tényleges felújítás a tervek szerint októberben, az őszi szünet idején kezdődik. Remélhetőleg a szünet végére be is bejezik a felújítást, így a gyerekek táncpróbáit a munkálatok nem fogják zavarni.