FILVIG ÁGNES A KUNSZT JÓZSEF-DÍJJAL KITÜNTETETT KALOCSAI PEDAGÓGUS

Május 15-én tizenhetedik alkalommal került sor a Kunszt József-díj átadására Kalocsán, ezúttal az Astriceum Érseki Múzeum épületében. Dr. Bábel Balázs érsek-metropolita 2001-ben alapította az elődjéről elnevezett kitüntetés pedagógusi munkája elismerésére.

A díjat minden évben három főegyházmegyei iskolában oktató- valamint egy Kalocsán működő, állami fenntartásban lévő intézmény pedagógusa veheti át az Érsekség által rendezett ünnepségen.

Ez évben Kalocsa Város Önkormányzatának jelöltje Filvig Ágnes, a Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának pedagógusa volt, aki elsőként vehette át emlékplakettjét Dr. Bábel Balázs érsektől. Az Önkormányzat által jelölt díjazottat Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester méltatta az eseményen.

A főegyházmegye fenntartásában lévő iskolákból Dr. Nebojszki László, a bajai Szent László Általános Művelődési Központ tanára, Paál Zsolt Tamás, a kiskunmajsai Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanára és Sütőné Mohos Anita, a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium pedagógusa részesült kitüntetésben.

Az ünnepségen a kiskunmajsai Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda kamarakórusának műsorát láthatták a megjelentek.