Folytatódik a Csajda kerti sétány fáinak cseréje

Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2019. november 12. napján, a Csajda kertben, a Kossuth Lajos utca és Zöldfa utcát összekötő sétányon elhelyezkedő elöregedett, beteg, ingatlanra, és a parkot kedvelő illetve használó közösségre veszélyeztető hatású 33 db japán akácfa (sorfa) kivágását megkezdi a Kalocsai Parkgondozó és Közszolgáltató Nonprofit Kft. gazdasági társaság.

Valamennyi fa vizsgálata a korábbi években szakértő bevonásával megtörtént, azok kivágása szakmailag indokolt, továbbá időszerű a közpark új fákkal történő frissítése is, amely a már korábban ültetett platán fák nyomvonalán, szintén platánfákkal történik, valamint egyéb fajták kiültetése is megtörténik a hely adottságai szerint. Ültetésre kerül 33 db vegyes fa (27 db platán, 2 db cercis, 2 db ginkgo biloba, 2 db corylus colurna).

A kivágásra ítélt fák „X” felirattal megjelölésre kerültek, érdeklődés esetén, az alábbi térképen jelölt helyen megtekinthetőek.

A munkálatok munkanapokon munkaidőben történnek, a munkavégzés helye jól láthatóan elhatárolásra kerül.

Kérem, hogy az érdeklődők az esetleges balesetek elkerülése érdekében a munkaterületre ne lépjenek be, azt fokozott óvatossággal megközelíteni szíveskedjenek.

Köszönjük szíves megértésüket és türelmüket!