GAZDÁRA TALÁLT A MISKEI ÚTI ZÁPORTÁROZÓ

Képviselő-testületünk november 10-i döntése alapján Kárász László Csaba ev. lesz a Miskei úti záportározó bérlője az elkövetkezendő 10 évben. Az Önkormányzat által a záportározó bérbeadására meghirdetett nyílt pályázatra egyetlen érvényes ajánlat érkezett, melyet a testület november 10-i ülésén tárgyalt, majd 8 igennel és 4 tartózkodással fogadott el.

A megállapodás alapján a bérlő a Kalocsa belterületén található, kivett holtág és árok ingatlanok 10 éves bérletét vállalta havi nettó 39.370 Ft + Áfa összegért, mely területet horgászati célra történő hasznosítással és záportározói funkciójának megtartása mellett üzemeltet majd az elkövetkező években.

Kárász László Csaba 4 450 000 Ft értékű beruházás megvalósítását vállalta az általa bérelt területen, mely fejlesztés kivitelezéséhez önkormányzati forrás bevonását nem igényelte. Beadványa alapján 300 folyóméteren kap új kerítést és kapukat a záportározó környéke. A haltelepítésen és halászati engedély beszerzésén túl akadálymentes horgászhelyeket, mosdót, recepciót és eladóhelyet, parkolókat valamint 16 férőhelyes, halsütővel és szélfogóval ellátott, fedett közösségi teret alakítanak ki a területen.

A tó körüli csapadékvízgyűjtő csatornarendszer jelenleg nem rendelkezik olajfogó berendezéssel, így a záportározó horgásztóként történő üzemeltetésének elsőszámú feltétele olajfogó műtárgy kiépítése annak érdekében, hogy a tóba érkező csapadékkal olajos szennyeződések ne kerülhessenek a vízbe. Az olajfogó beépítése önkormányzati vállalás, mely a város költségén november végéig valósul meg.