Közlekedés

Kalocsa Magyarország földrajzi középvonalában kiváló logisztikai adottságokkal rendelkezik. A közúti megközelítése az 51. számú főútról biztosítható. Az 51. sz. út és az M6-os autópálya közötti közvetlen kapcsolatot az M9-es úton keresztül az új szekszárdi híd biztosítja.

kozlekedes

Kalocsa, és az M9-es közötti közúti távolság 20 kilométer. A település közel azonos távolsága mintegy 100 kilométerre van a szegedi regionális központtól, és ugyanennyire Dél-Dunántúl központjától – Pécstől. Budapesttől való közúti távolsága 120 km.

A város vasúti kapcsolata a Budapest – Kelebia országos fővonaláról leágazó hálózaton keresztül biztosított. A belterületen lévő vasútállomástól mintegy 5 kilométer iparvágány vezet a repülőtér és az ipari park környezetébe, így ennek a fejlesztési területnek közvetlen vasúti kiszolgálása is megoldott. A Duna 6 kilométer távolságban közúti kapcsolattal elérhető, és a Duna, mint szállítási útvonal potenciálisan fejleszthető.

A város Észak-Nyugati részén három település közigazgatásában, és tulajdonában 2,5 km hosszúságú és 60 méter szélességű betonburkolatú repülőtér található. A repülőtér logisztikai elhelyezkedése lévén alkalmassá tehető nemzetközi tranzit forgalom lebonyolítására.

kalocsai_repuloter

A fentiekből látható, hogy Kalocsa város logisztikája milyen kiváló, hiszen közúti- vasúti-vízi, és légi úton is egyaránt megközelíthető és fejleszthető.