Három üzem létesülhet városunkban 2018. év végén

Amennyiben a Gelato Italiano Kft. elnyeri az EU támogatást, három üzem létesítését tervezi Kalocsán, a Miske felé vezető úton. A képviselő-testület igent mondott a fejlesztésre, és elfogadta a kft opciós díj ajánlatát.

A Gelato Italiano Kft. vételi ajánlatot nyújtott be az önkormányzat tulajdonában lévő kalocsai földrészlet megvásárlása iránt. Az ajánlattevő tervezett hasznosítási célként az ingatlanra vonatkozó fejlesztési terve keretében három üzem, azon belül is egy gesztenye és fagylalt előállító üzem, egy tejfeldolgozó és sajtérlelő üzem, valamint egy tehenészet létesítését jelölte meg. A fejlesztés tervezett kezdete 2016. év nyara, míg a befejezés tervezett időpontja 2018. év vége.

A fejlesztés eredményeként az egyes üzemekben létrejövő munkahelyek száma:

– gesztenye és fagylalt előállító üzemben: 19 fő
– tejfeldolgozó és sajtérlelő üzemben: 8 fő
– tehenészetben: 4 fő

Ajánlattevő a beruházást EU, illetve állami támogatások igénybevételével fogja megvalósítani, így a terület megvásárlását a beruházáshoz szükséges EU támogatás elnyeréséhez köti. Ennek értelmében a területet a beruházáshoz kapcsolódó EU támogatás támogatói okiratának kézhezvételét követően szeretné megvásárolni. Vételi szándéka megerősítéseként vállalja opciós díj megfizetését a területre.

Tekintettel arra, hogy a projekt érdemi előkészítése és tervezése, engedélyeztetése most kezdődik, valamint a hazai támogatási rendszer is időszakosan biztosít csak fejlesztési támogatásokat, a kft. az opciós időszak 2017. 12. 31-ig történő fenntartását kérte.