Hat diák kapott alapítványi támogatást

Tavaly alapítottak díjat azoknak a tanulóknak, akik teljesítményükkel, sport- és tanulmányi versenyeken való kiemelkedő eredményeikkel kitűnnek társaik közül. Az idén hat tanuló részesült az elismerésben és a vele járó 50-50 ezer forintos támogatásban, melyet a Városházán vehettek az alapítványok képviselőitől, tanáraik, szüleik és a sajtó jelenlétében.

A Kalocsáért Alapítvány képviseletében Bakos Péter köszöntötte a megjelenteket. Az anyagi szponzor mint tavaly, ezúttal is a Rubin Szakképzési Alapítvány volt (képviseletében Polyák Imre vett részt az ünnepségen), az általuk felajánlott összegből idén hat diák részesült fejenként 50-50 ezer forintos támogatásban további tanulmányi munkájához.

Az alapítvány felhívására az iskolaigazgatók nyújtanak be javaslatokat, indoklással és az alapítvány kuratóriuma választja ki közülük azokat, akik elnyerik az 50 ezer forintos támogatást.

Ők idén a következők:

Lakatos Bence 6.a osztályos tanuló kiemelkedő nemzetközi, országos, egyéni és csúcstartó sportteljesítménye és jeles tanulmányi eredményei elismeréséül. Bence az iskola tanulmányi versenyein folyamatosan részt vesz, német nyelvi versenyen 1. helyezést ért el.

Lakatos Bence Gábor a Liszt Ferenc AMI tanulója, néptánc tagozaton. Sikeresen szerepelt szólótánc-versenyeken. Tavaly a Fölszállott a páva televíziós vetélkedőn is szerepelt. Kiemelt arany minősítést kapott a Tatabányán rendezett VIII. Népművészeti Ki mit tud?-on. Tanulmányi és közösségi munkája is kiváló.

Kenyeres Éva a Kalocsai Szent István Gimnázium 12.C osztályos tanulója kiváló tanulmányi munkája mellett különböző tanulmányi versenyeken is kiemelkedő eredményeket ért el: Zrínyi Ilona matematika versenyen megyei 2. helyezés, országos 21., Kenguru nemzetközi matematikaverseny megyei 2., országos 6., kémiából országos tanulmányi versenyen 10., „Kémia angolul” versenyen 4. helyezett. Emellett példamutató magatartása, szorgalma, kulturális munkája is.

Tóth Brigitta Éva a BSZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 12.A osztályos egészségügyi ágazatos tanulója példamutató magatartásáért, szorgalmáért, kimagasló tanulmányi eredményéért, szakmai rendezvényeken való színvonalas munkavégzéséért, az iskoláért végzett közösségi munkájáért, versenyeredményeiért, ezek közül a legjelentősebb: a szakgimnázium legrangosabb versenyén, az Ágazati és Ágazaton kívüli Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak versenyén egészségügyi ágazatban országos 5. helyezés.

Balogh Zsanett a Nagyasszonyunk Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 8.a osztályos tanulója. Minden évfolyamban kitűnő bizonyítványt szerzett, példamutató magatartás és kimagasló szorgalom jellemzi. 2016-ban a Nemzetközi Magyar Matematika Verseny 1. helyezését érte el. 2015-16-os tanévben az Év Tanulója. 2017-ben a Kárpát-medencei Arany János irodalomtörténeti verseny 3. helyezettje 3 fős csapatban. Idén februárban B2 középfokú nyelvvizsgát tett. Asztalitenisz Diákolimpia megyei versenyen 3. helyezett. Több év óta fuvolázik, zenélésben is tehetséges, szorgalmas.

Horváth Erik a Nebuló Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI 10. évfolyamos, parkgondozó szakmai vizsga előtt álló szakiskolás tanuló, jó magaviselettel, jó eredményekkel végezte tanulmányait, a Diákönkormányzat vezetőségi tagja. A sport területén is kimagasló eredményekkel büszkélkedhet (nem tudott részt venni a rendezvényen, így a közös fotón ő nem szerepel).