Hétfőn kezdődik a szociális tűzifa kiosztása

Január 9-én, szerdán délelőtt volt a főpróbája a szociális tűzifa osztásának. Az önkormányzat, a Parkgondozó Kft. képviselői és az önkormányzat szociális bizottságának elnöke, Bolvári Ferdinánd jelenlétében történt meg az első 5 mázsás szállítmány felpakolása, mérlegelése és címre kiszállítása.

Ez nem az a 12 ezer forintos állami fűtéstámogatás, melyet kormányrendelet szabályoz, s melyet vagy tüzelő, vagy utalvány vagy készpénz formájában kapnak meg az arra jogosultak, hanem ezt az önkormányzat saját hatáskörében saját forrásból biztosítja.

Van egy önkormányzati rendelet, amely meghatározza, hogy ha az önkormányzat anyagilag úgy áll, akkor adhat tűzifa támogatást a rászorulóknak. Erre fel lehet iratkozni a Családsegítő Szolgálatnál és a Roma Önkormányzatnál. Utóbbitól a lista szintén a Családsegítő Szolgálathoz kerül, majd ezt a listát megszűrik, mert csak olyanok részesülhetnek ebben a  tűzifa támogatásban, akik nem kapnak más települési támogatást.

Idén kétszázötven körüli volt a feliratkozók száma, a szűrés után kicsit több mint százan maradtak fent a jogosultak listáján. Nekik fogják kiszállítani az önkormányzat szociális bizottsága döntése alapján a háztartásonkénti 5 mázsa tűzifát.

A szállítás hétfőn, 14-én kezdődik a Parkgondozó Kft. szállítójárművével és dolgozói segítségével, ez csak akkor csúszhat, ha az időjárás közbeszól.