Honvédelmi Nap

A Kalocsai Légvédelmi Katonák Hagyományőrző Köre, együttműködve a Honvéd és Rendvédelmi Szervek Bajtársi Egyesületével, Kalocsa Város Önkormányzata, a Bajai Tankerületi Központ és a Kalocsai Kulturális Központ támogatásával Honvédelmi napot, szervez, 2017. május 25-én 09:30-tól 14:30-ig, amelyre tisztelettel várja elsősorban az általános és középiskolai tanulókat, de a kisebb korú gyermekeket és a felnőtt lakosságot is.

A Honvédelmi napon, megemlékezésekre kerül sor a Magyar Honvédelem és a Magyar Hősök napjáról, valamint Kalocsa Városában egykor szolgálatot teljesített katonai alakulatokról, továbbá toborzó pont/ok és haditechnikai eszközök, katonazenekar és díszelgő katonák várják az érdeklődőket.

A Honvédelmi napra a gyülekező 09.00-tól a Negyvennyolcasok terén, vagy a Csilás parkban lehetséges.

A megemlékezések katonai tiszteletadással 09.30-tól a Negyvennyolcasok terén a 48-as emlékműnél kezdődnek, helyszínváltás után 10.00-tól a Szentháromság terén a Hősök emlékművénél folytatódik, helyszínváltás után 10.30-tól a Csilás parkban a Kalocsa Katonaváros emlékműnél fejeződnek be.

A haditechnikai eszközök a Csilás parkban, a toborzó pont/ok, valamint videó lőtér a Csilás és Kubikos parkokban 09.30-tól lesznek megtekinthetőek, illetve látogathatóak.