Hosszú távú közfoglalkozás

Kalocsa Város Önkormányzata Képviselő- testülete meghozta a döntést a Hosszú távú közmunkáról. A program időtartama 2015. március 4-től egészen augusztus 31-ig tart.

A Nemzeti Foglalkoztatási Alap indította ezt a hosszabb ideig tartó közfoglalkoztatási támogatást, mely az Önkormányzatban és intézményeiben, valamint a Polgármesteri Hivatalban, és annak az osztályain belül történő adminisztratív feladatokra irányult.
A program hivatalos időpontja szeptember elsejétől február utolsó napjáig tart. A foglalkoztatásban napi 8 órát lehet majd dolgozni, és legfőképp azok a 16. életévüket betöltött fiatalok vehetnek részt, akik a Munka Törvénykönyv szerint munkaviszonyt már létesíthetnek, és a munkaügyi központban regisztrált álláskeresők.

A korábbi terv alapján 19 embernek fogják még további 6 hónappal meghosszabbítani a munkáját, melyhez már a munkaügyi központ 100%-os támogatást nyújt.

A felvételre kerülők a Polgármesteri Hivatalban, a TEIT irodában, a Gyermekjóléti szolgálatnál, a Kalocsai Kulturális Központnál, valamint a Kalocsa Menza Kft.-nél helyezkednek el.