Idősellátással foglalkozó szakemberek tanácskoztak Kalocsán

A városháza dísztermében tartotta szakmai napját az Idősellátás Országos Hálózat Dél-Alföldi Régiója november 21-én, szerdán. A régió közel száz szakembere gyűlt össze, akik a szociális munka egyik legnehezebb és legnagyobb figyelmet kívánó területén dolgoznak.

A szakmai nap témája a demens ellátás köré épült, emberi méltóság, ellátotti jogok, a közvetlen és közvetett hátrányos megkülönböztetés, az egyenlő bánásmód és még sok hasonló téma szóba került a konferencián Ráczné Németh Teodóra, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság mb. főosztályvezetője előadásában.

Nagy Edina és Deli Julianna szakmafejlesztési referensek a jó gyakorlatokról beszéltek. A régióból nagyon sok jó gyakorlat érkezett, melyeket regiszterben gyűjtenek össze és ezeket máshol is a helyi sajátosságokra alakítva alkalmazni tudnak.

Szatmári Nagyné Barna Edit Szentesről pedig a demens személy hozzátartozóival való együttműködésről, azok pszichés támogatásáról beszélt, és érkezett vele egy náluk már működő hozzátartozói klub vezetője is, aki megosztotta a tapasztalatait a hallgatósággal.