II. TEIT CSALÁDI ÉS SPORTNAP AZ ÉRSEKKERTBEN

Június 3-án, szombaton az Érsekkertben került megrendezésre a II. TEIT CSALÁDI ÉS SPORTNAP. A rendezvény házigazdájaként Kalocsa főzőversenyre és gyermekvetélkedőre várta a társulás településeinek csapatait.

Míg a sétányon felállított színpadon különféle műsorokkal mutatkoztak be a helységek, addig a sátrakban készültek a finom ételek, a gyerekek pedig 6 állomásból álló vetélkedőn vettek részt.

Az érsekkerti programmal egy időben délelőtt a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás fennállásának 25 éves jubileuma alkalmából a Tomori Pál Főiskolán szervezett konferencián hallgathattak meg előadásokat a társulás településeinek képviselői.

Az elkészült ételeket a Szabadtűzi Lovagrend tagjaiból álló zsűri értékelte. A gasztronómiai versenyen Ezüst Bográcsdíjban részesült Fadd, Dunaszentgyörgy, Tengelic, Paks, Kalocsa és Uszód csapata. A zsűri döntése alapján Arany Bográcsdíjat vehetett át Pusztahencse, Gerjen, Dunaszentbenedek, Géderlak, Ordas, Bátya és Foktő csapata. Gazdára talált a „TEIT Séfje” Vándorserleg is, melyet kimagasló eredményéért, a népi hagyományok ápolásáért és a tájegység gasztrokultúrájának megőrzéséért Foktő csapata vehetett át.

A gyerekek vetélkedőjében első helyezést Géderlak csoportja ért el, második lett Kalocsa, harmadik pedig Dunaszentgyörgy csapata.

Kalocsa városa a győri Európai Ifjúsági Olimpia országos fáklya futásának egyik állomásaként szombaton délután, a rendezvényen fogadta a május 24-én Rómából érkezett olimpiai lángot. A győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) ideje alatt lobogó lángot is ezzel a fáklyával gyújtják meg majd. A lángot Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester és városi sportolók kísértek az Érsekkertbe.

A rendezvény Country Road koncerttel ért véget.

A rendezvényen készült képeket ITT tekintheti meg!