IPA Szerb-Magyar program

„Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program” program keretében benyújtott közös pályázat.

ipa_620

A „Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program” keretében megjelent pályázati kiíráshoz a Szerb Köztársaság Vajdasági Autonóm Tartományi Kormány „Európai Úniós Ügyekért Felelős Alapítványa”, mint szerbiai pályázó szervezet magyarországi partnert keresett a HUSBR/1203 pályázat benyújtásához.

Az előzetes egyeztetések eredményeként a szerbiai illetékesek Kalocsa Várost választották magyarországi partnernek a pályázat elkészítéséhez.

A pályázat tartalma illeszkedik Kalocsa fejlesztési stratégiájába, a Haynald Terv  energetikával foglalkozó fejezete és az előkészítés alatt álló Kalocsa ökocity program is megerősíthető a közös pályázat megvalósításával.
Ezért Kalocsa város képvielő-testülete úgy döntött, hogy részt vesz ezen a közös pályázaton.

A pályázat összértéke 400 ezer euró, melyből a Magyarországi oldalon 150 ezer eurós projekt valósítható meg. A pályázat finanszírozás is nagyon kedvező, 95% intenzitású. Ennek megfelelően 7500 euró önrésszel vehet részt Kalocsa a programban, ami igen kedvező a város számára.

Így Kalocsa Város Önkormányzatának képviselő-testülete támogatta a „Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program” HUSBR/1203 jelű pályázatban a közös részvételt. Közösen a Szerb Köztársaság Vajdasági Autonóm Tartományi Kormány „Európai Úniós Ügyekért Felelős Alapítványa” szervezettel, mint szerbiai partner szervezettel.

A pályázat még elbírálás alatt áll.