JETA pályázatok beadása

A képviselő-testület február 11-i ülésén döntött több, a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz benyújtandó pályázatról.

Öt millió forintra pályázik a város a JETA „Településfejlesztési tervek és egyes helyi beruházások komplex tervezési folyamatának támogatása” elnevezésű 6. ablaka keretében többfunkciós rendezvény- és sport központ tanulmányterveinek elkészítésére a Kalocsai Parkgondozó és Közszolgáltató Nonprofit Kft. majdan megüresedő területe és környezete helyszínén. A pályázat 100 százalékos támogatási intenzitású.

A JETA „Közösségi települési programok támogatása” elnevezésű 7. ablaka keretében 1 millió forint keretösszegű támogatásra nyújtottunk be pályázatot a XXX. Kalocsai Paprikafesztivál megrendezéséhez. Ez a pályázat is 100 százalékos támogatási intenzitású.

A JETA „Az életminőséget javító beruházások” elnevezésű 2. ablaka keretében az új építésű óvodához kapcsolódva pályázatot nyújt be a Kalocsa, 655 helyrajzi számú ingatlanon megvalósítandó és már folyamatban lévő „Ifjúsági Ház felújítása I. ütem” és „Óvodafejlesztés Kalocsán” pályázatokhoz szervesen kapcsolódva, de önálló pályázatként. A jelen pályázati konstrukcióban megvalósítandó fejlesztés: kerítés építése a Petőfi – Kígyó – Erkel utcákon, a Kígyó utca felőli bejáratnál, illetve a gazdasági udvar és az óvoda udvara között 1-1 kapu létesítése, az új óvoda gazdasági udvarán 4 db parkoló kialakítása, valamint a teljes gazdasági udvarrész burkolása, az Erkel F. utcán 23 parkolóhely építése (köztük akadálymentes parkoló is), az Erkel F. utcai parkolókhoz szükséges támfal megerősítése, az Erkel F. utcai parkolókhoz szükséges csapadékvíz elvezetés kiépítése, Kígyó utcai részen járda felújítása.

A beruházás 55.550 ezer forint összegű, a megpályázott támogatás 50 millió forint.