Kábítószer Ellenes Világnap – programok a sétálóutcában

Június 26. a Kábítószer Ellenes Világnap, ezt a dátumot az ENSZ-közgyűlés jelölte ki 32 évvel ezelőtt. A világ számos pontján szerveznek erre a napra eseményt, közösségi programokat, koncerteket, megemlékezéseket. A Kalocsai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tavaly részt vett egy ilyen rendezvényen Szekszárdon, idén pedig először a városban is szerveztek programot a világnapra.

A sétálóutcába több szervezet települt ki, mértek, szűréseket végeztek, programokat kínáltak, mert a megelőzést nem lehet elég korán kezdeni.

Részt vevő szervezetek: Kalocsai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, Art Éra Alapítváy, Váltó-sáv Alapítvány, Kalocsai Család és KarrierPont, Máltai Szeretetszolgálat Kalocsai Szervezete, Magyar Vöröskereszt Kalocsai Szervezete, Kalocsai Rendőrkapitányság, Kalocsai Fegyház és Börtön, Kalocsai Szent Kereszt Kórház EFI.

A kísérő program a rollerverseny volt, aminek értékes díjazása a Kalocsai Rendőrkapitányságnak köszönhető, csakúgy mint az is, hogy aki legalább három sátort meglátogatott, az egy gombóc fagyit kapott.