Totana

A spanyolországi Totanával 2005. július 14-én kötött partnervárosi szerződést Kalocsa.

totana620

A spanyolországi Totanával 2005. július 14-én, a Duna Menti Folklórfesztivál alatt írta alá Kalocsa Város vezetése a partnerszerződést. Totana Kalocsához hasonló adottságokkal rendelkező kisváros, főleg, ha a paprikatermesztést vesszük alapul. A népművészeti hagyományoknak is lelkes ápolói, ezt éppen az említett fesztiválon tapasztalhattuk meg.
A partnerkapcsolatok fontos részét képezik városunk életében. Fontos, hogy e kapcsolatoknak nemcsak az ún. hivatalos része létezik, hanem a lakosság is keresi a lehetőségeket a megismerésre, nyelvtanulásra, tapasztalatszerzésre.
Érdemes bevonni e kapcsolatokat kirándulások szervezésére, kiállításokon való bemutatkozásokra, a vállalkozókon, cégeken keresztül esetleges munkahelybővítésre, vagy akár módszereket tanulni problémáink megoldására. Ebben a lakosság saját kezdeményezéséra is támaszkodhat, hiszen elég egy tájékozódás a polgármesteri hivatalban, és máris ötletet, címet kaphatnak ahhoz, hogy a partnervárosok hasonló korú, érdeklődésű polgáraival felvehessék a kapcsolatot.

Honlap: http://www.totana.es