Kalocsa város polgármesterének karácsonyi köszöntője

Tisztelt Kalocsai lakosok!
A Karácsony a szeretet ünnepe, a meghittség napja, amely nemcsak a kereszténység, de a család, a békesség, és az életbe vetett hit ünnepe is!
Egész évben vágyunk a csendre, a nyugalomra, hogy néhány napra el tudjuk feledni a hétköznapok rohanását. Most végre itt az idő, forduljunk hát szeretteink felé és igyekezzünk szebbé tenni az egymással töltött időt!

A mai napon mindenki szívét megérinti egy kicsit a karácsony varázsa! Hiszen ez az a nap, amikor Isten fiának születését ünnepeljük, amikor a csodák megtörténnek és lelkünk újra gyermekivé válhat néhány pillanatra! Idézzük fel az elmúlt év legkedvesebb perceit, és raktározzuk el jól, hogy az elkövetkező évben újra erőt meríthessünk e pillanatokból.

Igaz, a 2021-es év rengeteg kihívást tartogatott, de szép eredményeket is hozott Kalocsa számára! Lassan kezd beérni erőfeszítéseink eredménye, és fel-felvillan egy kellemes város képe, ahol a gazdaság szereplői fejlődhetnek, az intézmények egyre magasabb színvonalon működnek, a családok életminősége javuló tendenciát mutat, és a nyugdíjasokat hozzájuk méltó módon becsüli és tiszteli a közösség.

Kedves Kalocsaiak!

Most engedjék meg, hogy ezen a szent napon köszönetet mondjak mindazoknak, akik egész évben segítették városunk fejlődését és az önkormányzat munkáját! Köszönöm a lakosságnak a különböző társadalmi munkában nyújtott segítséget és tevékeny részvételt! Köszönöm a civil, és az egyházi szervezeteknek, továbbá az intézményeink dolgozóinak, hogy mindig
Kalocsa város lakóinak szolgálatára állnak!

Kívánom, hogy az elkövetkező esztendőben is az összefogás, az együtt gondolkodás, és az egymás iránti tisztelet jellemezze hétköznapjainkat.

Áldott, békés, szeretetteljes Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindannyiunknak!

Dr. Filvig Géza
Kalocsa Város Polgármestere