Kalocsai Kultúra Mecénás-díjak átadása Kalocsán

Augusztus 21-én délután, a Szent István Napok királyi hódolatának utolsó elemeként átadták a Kalocsai Kultúra Mecénás díjait a város sétálóutcájában.

A Mecénás díjat idén februárban alapította a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár. Azok részesülhetnek a díj arany, ezüst és bronz fokozatú kitüntetésében, akik anyagi támogatással vagy segítő munkájukkal legtöbbet tesznek a város kulturális rendezvényeinek lebonyolításáért, sikerességéért.

Az idei év díjazottjai a következők:

A Kalocsai Kultúra Mecénás-díj bronz fokozatát kapta Etzenhauzer Konrád, aki anyagi támogatással segítette a rendezvényt.

mecénások-1

A Kalocsai Kultúra Mecénása-díj ezüst fokozatát kapta Németh József, aki kapcsolatrendszerével, a Paprikafesztivál főzőversenyéhez fűződő sokéves szervezői munkájával, valamint a Szent István Napok királyi vacsorájának elkészítésével támogatta városunk rendezvényeit.

mecénások-2

A Kalocsai Kultúra Mecénása-díj arany fokozatát kapta Szallár Károly, akinek lovasai minden rendezvényen részt vesznek, és aki szürkemarha pörkölttel látta vendégül az augusztus 21-i programok szereplőit, fellépőit.

mecénások-3

A Kalocsai Kultúra Mecénása-díj különdíját a Paksi Atomerőmű Zrt. kapta, aki 500.000 Ft-tal támogatta a Szent István Napok rendezvénysorozatát.