KALOCSAI ÓVODÁK INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSÉRE PÁLYÁZHATUNK

2017-ben is meghirdetésre került a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” című pályázati felhívása, melynek keretében önkormányzatok és önkormányzati társulások pályázhatnak meglévő, óvodai vagy bölcsődei ellátást nyújtó intézmények-, egészségügyi alapellátást szolgáló épületek-, önkormányzati hivatalok- valamint óvodai, iskolai és utánpótlás sportok infrastruktúra-fejlesztésére, felújítására és belterületi utak, járdák, hidak helyreállítására.

A települési önkormányzatok, s így Kalocsa Város Önkormányzata is vissza nem térítendő támogatásra jogosult a pályázat kapcsán, így képviselő-testületünk április 11-i ülésén megszavazta a támogatási kérelem benyújtását. A pályázat beadásának határideje 2017. május 2.

Az Önkormányzat Fejlesztési Osztálya a kiírás részleteit átvizsgálva legésszerűbb célként az óvodafejlesztést jelölte meg. Bár a Bem Apó Utcai Tagóvoda márciusban támogatást kapott a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványtól energetikai fejlesztéseinek megvalósítására, az intézményben továbbra is problémát okoz a tetőszerkezet és a vizesblokkok rossz állapota. Elsődlegesen tehát e probléma megoldására fordítanák az elnyerhető összeget a szakemberek. Ha az előkészítő, tervező munka során készülő költségbecslés szerint a Bem utcai óvoda tervezett felújítási munkái nem merítik majd ki a megpályázható támogatási keretet, akkor akár a Csokonai utcai, akár a Zöldfa utcai óvoda vizesblokkjainak fejlesztésére is sor kerülhet a projekt keretében.

A pályázatok elbírálásának határideje – a forrás rendelkezésre állása esetén – 2017. július 17.

A maximum elnyerhető támogatás 30 millió forint, 85%-os támogatási intenzitással.

Pozitív bírálat esetén a beruházás befejezésének határideje 2018. december 31.