KAMERÁK VIGYÁZZÁK A MEGÚJULT ÉRSEKKERTET

Kalocsa több turisztikai látványosságával együtt az Érsekkert és a környezetében lévő önkormányzati közterületek is felújításra kerültek a Kalocsa Szíve Program keretében. A jelentős vagyoni értékkel bíró városrész megóvására  önkormányzatunk térfigyelő kamerarendszert épített ki az Érsekkertben 6,2 millió forint értékben. A 13 kamera kihelyezésének legfőbb célja a parkot érintő rongálások megelőzése volt, valamint az, hogy az ott kárt okozó személyek azonosítása könnyebb legyen.

A jelentősebb helyszínekre telepített 4 megapixeles csőkamerák mellett 3 darab 360°-os látószögű, 12 megapixeles kamera figyeli a kertet. Térfigyelők védik a Platán teraszát és hátsó bejáratát, a szökőkutat, a játszóteret, a főbb sétányokat, a szabadtéri színpadot, nézőterét, hátsóbejáratát és a mellette lévő mosdókat valamint a főbejáratokat is. Az éjjellátó kamerák nappali fényben és sötétben egyaránt jó minőségű felvételeket készítenek, így a közvilágítás lekapcsolása után is alkalmasak arcok, rendszámok azonosítására a területen.

A 24 órában működő térfigyelők folyamatosan rögzítenek, a felvételek pedig bármikor visszanézhetők a közterület felügyelethez bekötött rögzítő berendezéseken.

A Kalocsa területén elhelyezett kamerák listáját ITT érheti el!