Karácsonyi ételosztás

Immár kilencedik alkalommal került sor ételosztásra Kalocsán. Advent harmadik hétvégéjén a szokásos öt helyszínen, a sétálóutcában, a Roma Közösségi Háznál, a lakótelepen a Csajda Csárda mellett, a Diego Áruház parkolójában és a Foktői úton, a laktanya melletti parkolóban. A sátrakban ezúttal a Békés Kalocsáért Egyesület tagjai, segítői osztották szét az ételt, melyhez az alapanyagokat és minden egyéb költséget vállalkozók biztosították. 2014-ben Romsics István (Romesz) vállalakozó kezdeményezésére indult, azóta húsvétkor és karácsonykor várják a város polgárait ezeken a helyszíneken meleg étellel.

Idén sertésgulyással, buktával és szaloncukorral vendégelték meg az embereket. 1200 adag ételt, szaloncukor-csomagot osztottak szét. A gulyáshoz 19 kiló lisztből és több mint 200 tojásból készítettek csipetkét a Hagyományőrző Egyesület asszonyai segítségével.

„Köszönjük mindazon cégek, magánszemélyek támogatását, akik lehetővé tették segítségükkel a mai találkozást. Velük együtt megtapasztalhattuk, hogy Jót tenni jó!” – írták a Békés Kalocsáért Egyesület facebook oldalán.

Az egyesület ugyanezen nap délután 5 órára közös szalonnasütésre, beszélgetésre hívta a város polgárait. A „hozzávalókat”: szalonnát, kenyeret, bort, pálinkát az egyesület biztosította.

Sokan kijöttek erre a programra. Pattogott a tűz, finom illatok és karácsonyi zene áradt a behavazott sétálóutcában. Az est sikerén felbuzdulva a Békés Kalocsáért Egyesület elhatározta, hogy karácsonyig még megismétlik a tűzgyújtást és „felmelegítik Kalocsát”.