A képviselő másik arca

A Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár szervezésében induló –  „A képviselő másik arca” című – programsorozat 1. előadója nagyszámú érdeklődőt vonzott. Február 3-án, kedden 17 órakor zsúfolásig megtelt a Művelődési Központ (volt Tiszti klub) nagyterme, ahol városunk polgármestere – Dr. Bálint József – mutatkozott be.

A résztvevőket Dr. Magóné Tóth Gyöngyi köszöntötte, majd Dr. Bálint József polgármester úr színes és érdekes előadásában beszélt életéről, munkájáról, családjáról. Képekkel illusztrált előadásában kitért a kalocsai vízügyi szakaszmérnökségen eltöltött éveire. Sági Jenő szakaszmérnököt olyan embernek nevezte, aki egyik meghatározó személyiség volt életében, és akinek, például a jogi pályára való irányítását köszönhette.  Polgármester úr mesélt a katonaévekről, feleségéről, akit, mint egy kérdésre válaszolva kiderült, a szakmári buszon ismert meg, majd gyermekeiről, Krisztiánról, aki a jogi pályán követte, és a közgazdász Andrea bemutatása következett. A három unoka, Balázs, Gergő és Adél is megjelentek a kivetítőn.

TTT_7117

Dr. Bálint József a közigazgatási karrier, elismerések, kitüntetések fontosabb állomásait felelevenítve megemlítette, hogy a tanácsi rendszerben igazgatási osztályvezetőként, a rendszerváltozást követően Kalocsa város jegyzőjeként, majd címzetes főjegyzőjeként dolgozott. Hosszú ideig a Jegyzők Országos Szövetségének az elnöki tisztét is betöltötte. A sok elismerés mellett a címzetes főjegyzői cím, a szakma által felterjesztett Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt adományozására a legbüszkébb.

A program második felében a jelenlévők tehettek fel kérdéseket, amelyekre polgármesterünk frappáns válaszokat adott.