KEZDŐDHET A MÉHECSKÉK SPORTFEJLESZTÉSI BERUHÁZÁSA

A kalocsai Méhecskék Sport Egyesület a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával és TAO forrás lehívásával korszerűsítheti a használatában lévő, önkormányzati tulajdonú sportpályáját. A „pályavilágítás kiépítése, engedélyezési és kivitelezési tervek készítése, területrendezés” jogcímen elnyert támogatásból három ütemben valósulhatnak meg a tervezett felújítási munkák a telepen.

Az első szakaszban a meglévő focipálya 20-30 cm magasságban történő feltöltése, a csapadékvíz elvezetése, a futballpálya világításának korszerűsítése és egy új, 60×40 m nagyságú műfüves pálya előkészítése szerepel.

Jövőbeli elképzelések alapján az egyesület tervezi az előkészített műfüves pálya befejezését valamint új építésű öltözők és közösségi tér kialakítását is.

Az első ütem fejlesztéseinek megkezdését február 22-i ülésén képviselő-testületünk is támogatta, így hamarosan elkezdődhetnek a tervezett munkálatok a területen.  A felújítás befejeztével az ingatlan karbantartásáról a Méhecskék Sport Egyesület gondoskodik majd, Kalocsa Város Önkormányzata pedig az üzemeltetéshez kapcsolódó közüzemi költségek térítését vállalja a jövőben.