Csíplek Kalocsa! Paprika Piknik 2021

Figyelembe véve Kalocsa város sokéves tradícióit, illetve a világban évről évre megjelenő kulturális elvárásokat, a Kalocsai Innovációs Központ és a városvezetés megálmodta a Csíplek Kalocsa Paprika- és Gasztrofesztivál koncepcióját. A cél, egy olyan márka megépítése, amely az ország öt legnagyobb gasztrofesztiválja közé emeli a méltán híres Paprika Fesztivált.

A Paprika Fesztivál a jövőben, a pandémiás szigorításokat követő időszakban sokkal nagyszabásúabb és a város több kiemelt pontján egyszerre zajló kulturális esemény lenne, ahol országos pénzdíjas főzőverseny, mesterszakácsok, gasztro-különlegességek és a hazai zenei élet meghatározó előadói is szerepelnének.

Sajnos a világban végbemenő folyamatos COVID19 pandémiás helyzet azonban jelentősen átírta a 2021 évben megvalósítható koncepciót.

A jelenleg hatályos jogszabályok, valamint a rendezvény idején érvényben lévő zenés- és táncos rendezvényekre vonatkozó szigorú, a védettségi igazolványokra vonatkozó kötelező szabályozás arra késztettek minket, hogy a biztonsági szempontokat figyelembe véve felülvizsgáljuk a 2021-ben tervezett grandiózus nagyrendezvény reális és szabályszerű megvalósíthatóságát.

A városvezetés ezért úgy döntött, hogy a Paprika Fesztivál helyett a 2021-es évben egy kisebb, de tartalmában minőségi programsorozatot hív életre. Megálmodtunk erre az évre egy kisebb, mégis sokszínűséget tükröző gasztro-kulturális eseményt; a CSÍPLEK KALOCSA – PAPRIKA PIKNIK rendezvényét.

 

„Ahogyan egy jó ételt fűszereznek, beletettünk mindenből egy csipetnyi minőséget!”

 

Paprika Piknik, mindenből egy csipet minőség…

A CSÍPLEK KALOCSA PAPRIKA PIKNIK 2021. szeptember 10-12. között került megrendezésre az Érsekkertben, kiegészítve egy nagyszabású Halott Pénz koncerttel a Reptér helyszínén.

Az Érsekkert Szabadtéri Színpadán a Nemzeti Táncszínház által szervezett nívós előadások kerültek bemutatásra olyan társulatok által, mint a Fitos Dezső Társulat, a Duna Művészegyüttes, a Viharsarok Táncszínház vagy a Magyar Nemzeti Táncegyüttes.

A kertszínpadon a kulturális sokszínűség jegyében találkozhattunk a Kalocsai Bokréta néptáncegyüttessel, a Szalonna és Bandája zenekarral, a Gypo Circus, a Jazz and Tool formációkkal, valamint a Crazy Little Queen Tribute és a No Limit együttes is szórakoztatta a hétvége folyamán Érsekkertbe kilátogató közönséget.

Gasztro különlegességek

Felvonultak új, eddig nem kóstolt Food Truck gasztro-különlegességek, illetve helyet kaptak hagyományőrző programok és kézműves vásár is, míg a családok számára gyermekelőadások, illetve kitelepített vidámpark segítette a felhőtlen szórakozást.

Örömfőzés civil szervezetekkel és baráti társaságokkal

Az idei évben a hagyományos paprikás ételek főzőversenye helyett kalocsai baráti társaságokat, civil szervezeteket, cégeket vártunk egy hangulatos, közös főzésre a Csíplek Kalocsa! Paprika Pikniken!
Dr. Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere és Font Sándor, országgyűlési képviselő jótékonysági főzést tartottak. Az általunk készített ételek megvásárlásával mindenki a saját belátása szerint adakozhatott a helyszínen kitett adománygyűjtőbe, a befolyt összeget pedig jótékonysági célra fordítjuk, a célt pedig városi szavazással döntheti el a lakosság!

Védettségi igazolvány

Magyar Közlöny 264/2021. (V. 21.) Korm. rendelete szabályozza a zenés táncos rendezvények megtartásának feltételeit, miszerint 500 főt vagy 5.000 négyzetméter alapterületet meghaladó rendezvény kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható. Ennek betartatása nem opció vagy felülírható döntés, a rendezvény másképpen nem volt engedélyeztethető!

 

Galéria

Image film

Videók