Köszöntöm Önöket Idősek Napja alkalmából

Tisztelt Szépkorú Kalocsaiak!

Nagyon sok szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önöket Idősek Napja alkalmából.

Az Idősek világnapja megtartásával minden évben az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy az idősebb embereket tiszteljük. Nem szabad megfeledkeznünk munkájukról, hiszen Nélkülük ma mi sem állhatnánk itt. Fontos elismernünk, amit életük során elértek és ránk hagynak, hiszen elődeink alapjaira építkezünk most, ahová a jövő nemzedékei is fognak. A ma munkája akkor tekinthető értékesnek, ha az idő múlásával a saját utódainknak mi is egy jobb, értékesebb világot hagyunk örökül

Ez a világnap kiváló alkalom arra, hogy felülvizsgáljuk az időseink irányába tanúsított, néha-néha bizony elmaradozó gondoskodásunkat. Felgyorsult világunkban, a sok mindennapi teendő mellett, sokszor pont arra, azokra az emberekre nincs elég időnk, akiknek a legnagyobb szüksége lenne rá. Hajlamosak vagyunk arra, hogy elfeledkezzünk róla: törődéssel tartozunk az idősek felé. Pedig a figyelem kijárna mindennap, és nem is csak családi szinten.

Köszönettel tartozunk Önöknek azért, hogy verítékükkel, könnyeikkel, szorgalmas munkájukkal, áldozattal a nehéz időkben megteremtették és biztosították nekünk, fiatalabbaknak, gyermekeiknek, unokáiknak, hogy tanulhassunk, dolgozhassunk, gyarapodhassunk, és nyomdokukba léphessünk.

Fontos felismernünk, hogy az idő múlásával minden változik, de ki ne emlékezne jószívvel dédnagyszülei történeteire, nagyanyja finom főztjére?! Azokra az emberekre, akik mindig mellettünk álltak, támogattak és szerettek. Ezeket az emlékeket szívünkben őrizzük, de az ilyen értékeket meg kell élni, azért biztatok mindenkit arra, hogy töltsünk minél több időt idős szeretteinkkel, ismerőseinkkel és gyűjtsünk olyan sok közös emléket, amennyit csak lehet.

Ismét eltelt egy év, nem is akármilyen. Ma már nem csak az a feladatunk, hogy felhívjuk a figyelmet az idős emberek tiszteletére és megbecsülésére, sajnos a koronavírus járvány okozta védekezés minden emberre komoly feladatot rótt. Egészségünk egyik legnagyobb kincsünk, így megóvása fontos feladat.

Ez egy rendhagyó év minden téren. Országszerte maradtak el esküvők, rendezvények, fesztiválok és sajnos családi rendezvények is. Az emberek, és főleg az Önök generációjának védelme érdekében idén mi sem találkozhatunk személyesen, remélem, megértik jó szándékomat.

Sarkadi Sándor szavaival élve kívánom Önöknek, hogy családtagjaik szeretete aranyozza be hétköznapjaikat és ünnepeiket, ajándékozzák meg Önöket vidámsággal, békességgel, figyelmükkel, szeretetükkel és tisztelettel kívánom, hogy derűsen és jó egészségben töltse a pihenés éveit városunk és térsége minden szépkorú lakója! Bízom benne, jövőre személyesen ünneplünk újra.

„Múlik az idő, őszre jár, de fénylik még a napsugár.
aranyat szór és meleget, örüljenek az öregek.
Az őszidő is szép lehet, kívánunk hosszú életet.
Maradjatok még itt velünk, jövőre újra eljövünk.”