Kúla: Hagyományőrző Nap

Szeptember 5-én immár 8. alkalommal került megrendezésre testvérvárosunkban Kúlán a Hagyományőrző Nap, melyre Kalocsa Város vezetése is meghívást kapott.

kúla-201509-2

Pénteken délután Valka Károly a kúlai Népkör Magyar Kulturális Központ alelnöke fogadott minket, kivel közösen a község polgármesterénél Dragan Trifunovicnál tettünk látogatást.

Szombaton délelőtt megnéztük a felújított Szent György templomot, és megismerkedtünk Juhász György plébános úrral, aki vendégül látott minket a plébánián.

Délután a Gödörben került megrendezésre a Hagyományőrző Nap, melyet kultúrprogrammal nyitottak meg. Felléptek a környék tánccsoportjai, valamint köszöntötték a helyi általános iskola magyar tagozatos osztályának kis elsőseit. A Hagyományőrző Nap keretében birkafőző versenyt rendeztek, melyre 43 csapat nevezett. A zsűri tagjai Bajáról érkeztek Halmosi Zoltán, Béres Béla és Adám Péter.

kúla-201509-1

Ezúton is szeretnénk megköszönni a szervezőknek Valka Károlynak és Boga Zsoltnak a meghívást. Úgy gondolom a protokollon túl egyfajta baráti kapcsolat is kialakult, melyet a két hét múlva megrendezésre kerülő Kalocsai Paprikafesztiválon tovább mélyíthetünk.